ποιοι ειμαστε Εκδοσεις Αντ Ν Σακκουλας

ποιοι ειμαστε Εκδοσεις Αντ Ν Σακκουλας

ποιοι ειμαστε Εκδοσεις Αντ Ν Σακκουλας

ποιοι ειμαστε Εκδοσεις Αντ Ν Σακκουλας

ποιοι ειμαστε Εκδοσεις Αντ Ν Σακκουλας

ποιοι ειμαστε Εκδοσεις Αντ Ν Σακκουλας

Ο Εκδοτικός Οίκος Αντ. Ν. Σάκκουλα  είναι ο παλαιότερος οίκος νομικών εκδόσεων στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε το έτος 1933 από τον Νικόλαο Σάκκουλα, πατέρα του Αντώνη Σάκκουλα, ο οποίος και τον διηύθυνε μέχρι το 1957. Από το 1958 υπό τη διεύθυνση του Αντ. Ν. Σάκκουλα, ο οίκος έχει ως αντικείμενο την έκδοση βιβλίων και περιοδικών και τη διάθεσή τους τόσο από το κατάστημά του στην Αθήνα στην οδό Σόλωνος 86, όσο και από άλλα ομοειδή βιβλιοπωλεία σ’ όλη τη χώρα.

Κύριο αντικείμενο του οίκου Αντ. Ν. Σάκκουλα είναι οι νομικές εκδόσεις. Από χρόνια άλλωστε εκδίδει τα συγγράμματα που χρησιμοποιούνται από τους φοιτητές των Νομικών Σχολών όλων των Ελληνικών πανεπιστημίων. Με την ίδρυσή του, ο οίκος συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της Νομικής Σχολής της Θράκης από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα και την τόνωση της πνευματικής ζωής της ακριτικής αυτής πόλης.

Τιμητική διάκριση που έλαβε ο εκδοτικός μας οίκος από τον τότε υπουργό πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο. (1998)

Παράλληλα ο οίκος έδωσε ιδιαίτερη ώθηση στην επιστημονική έρευνα με τη δημιουργία 89 μέχρι στιγμής επιστημονικών σειρών, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα τόσο σε καθηγητές πανεπιστημίου, δικαστές κλπ. όσο και σε νέους επιστήμονες να δημοσιεύουν μονογραφίες, διδακτορικές διατριβές καθώς και να μετέχουν στην έκδοση σημαντικών συλλογικών έργων. Αποτελεί ακόμη τον επίσημο εκδότη επιστημονικών ιδρυμάτων όπως το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου, το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών (ΕΚΕΜΕ), το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Εταιρεία Δικαστικών Μελετών, η Ένωση Ελλήνων Αστικολόγων, η Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων, η Ένωση Ελλήνων Συνταγματολόγων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εμπορικολόγων, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ινστιτούτο Ελληνικής Συνταγματικής Ιστορίας και Συνταγματικής Επιστήμης.

Υπήρξε στο παρελθόν μέλος των Law Publishers in Europe, και μαζί με άλλους σημαντικούς Ευρωπαίους εκδότες ο οίκος επεκτάθηκε στην έκδοση μεταφρασμένων έργων αλλοδαπών συγγραφέων νομικού και οικονομικού περιεχομένου καθώς και σε εκδόσεις σε ξένες γλώσσες καθιστώντας έτσι την Ελληνική νομική παραγωγή προσβάσιμη από το ευρύτερο Ευρωπαϊκό κοινό.

Σήμερα, οι Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα Ε.Ε. διευθύνονται από τα εγγόνια του κύριου Αντώνη Σάκκουλα που συνεχίζουν το μεγάλο έργο του, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια στη διευκόλυνση και προώθηση της επιστημονικής έρευνας μένοντας πάντα πιστοί στο μότο τους “Στηρίζουμε τον επαγγελματία & τον φοιτητή από την αρχή!”

Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα Ε.Ε.

Στηρίζουμε τον επαγγελματία & τον φοιτητή από την αρχή!

Σόλωνος 86, 10680, Αθήνα

Τηλ. 210 3623586, 210 3623743
Fax: 210 3610425

Ποιοι είμαστε

Εκδόσεις Σάκκουλα SakkoulasBooks